Nis

"Aile Eğitimi Kitap Seti"nin özel eğitim ihtiyacı olan bireyler yetiştirirken yol gösterici olmasını ve her bir evladımızın eğitim hayatının sonunda, bağımsız bir birey olarak yaşamına devam edecek seviyeye gelmesine katkı sağlaması amacıyla Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır.

Set içerisinden 4-6 yaş grubuna hitap eden kitap için aşağıda link paylaşılmıştır.

Nis

Ülke ve millet olarak tarih boyunca elde ettiğimiz pek çok başarımız övünç kaynağımızdır. Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin bu zamana kadarki birikimlerini ve kazanımlarını milletimizin hafızasında tazelemek ve inancın başarıya dönüşme öyküsünün hatırasını yaşatmak amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda, dünyada yankı uyandıran çalışmalarımızın görünürlüğünü artırmak, çocuklarımızın ufkunu genişletmek, onlara ilham vermek ve onları cesaretlendirmek üzere seçili çalışma özetlerinin ve bu çalışmalara ait dijital içeriklerin yer aldığı "TÜRKİYE YÜZYILI'NIN YÜZ AKI 100 ESERİ" albümü hazırlanmış ve YEĞİTEK tarafından geliştirilen Millî Eğitim Bakanlığı'nın Yüzüncü Yıl Galerisinde (http://meb.ai/qIdcvk) yayımlanmıştır.

Değerli velilerimiz;

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Festivalimizde her gün için eğlenceli etkinlikler planladık.

22 Nisan Pazartesi: Şişme Oyun Parkı, Eğlenceli Etkinlikler, Animasyon etkinlikleri ücretlidir.

23 Nisan Salı: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı saat 13.00 da başlayacaktır. Çocuklarımızın o gün 12.30 da hazır bir sekilde okulda olmaları gerekmektedir.

24 Nisan Çarşamba: Tişört boyama atölyesi için çocuğunuzla  bir adet beyaz tişört okula göndermeniz gerekmektedir.

25 Nisan Perşembe: Bahçemizde çocuklarımızla eğlenceli parkur oyunları oynayacağız.

26 Nisan Cuma: Bahçemizde çocuklarımızla, okulumuzun ikramı olan köfte- ekmek ve ayran eşliğinde piknik yapacağız. Ardından müzik şöleni eşliğinde eğleneceğiz.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından, evde aile ile geçirilen zamanın niteliğinin artırılması, çocuklara zenginleştirilmiş bir çevre sunulması amacıyla öğrencilere yönelik "Ara Tatil Etkinlik Kitabı" hazırlandı.

Nis

Teknolojik cihazların güvenli ve doğru kullanılmayla ilgili çocuklarına rehberlik etmek isteyen ebeveynlere yardımcı olmak amacıyla "Teknoloji Bağımlığı Ebeveyn Rehberi" kitapçığı hazırlanmıştır. Sağlık Bakanlığı-Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Teknoloji Bağımlığı Ebeveyn Rehberine aşağıda verilen link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Mart ayı Aile Bülteninde Okul Öncesi Dönem Çocuklarda Davranış Problemleri ve Çözüm Önerileri konusuna yer verilmiştir.

Şbt

Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Şubat ayı Aile Bülteninde Eğitimde Ailenin Rolü konusuna yer verilmiştir.

Şbt

Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Ocak ayı Aile Bülteninde Oyun Çocuklarımız İçin Neden Önemli konusuna yer verilmiştir.

Şbt

Kıymetli velilerimiz okul koridorunda veli bekleme alanında sizler için hikaye, roman, derleme ve rehber kitaplardan oluşan bir veli kitaplığı oluşturduk.Aşağıda listesi verilen bu kitaplıktan faydalanabilir, bizimle paylaşmak istediğiniz kitapları bağışlayabilirsiniz.

Veli Kitaplığımız

Temel Eğitim Müdürlüğümüz tarafından kültürümüzün ve değerlerimizin ışığında çocuklarımızın iyi ruh hâlini koruma ve sağlıklı sosyalleşme hedefi temelinde  "Ailemle Oynuyorum, Okuyorum Yarıyıl Tatil Kitabım" hazırlanmıştır.

Kitapta, çocuklarımızın tatil süresince aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirebilmeleri için günlük olarak farklı etkinliklere yer verilmiştir. Her tatil günü için bulacağınız öneriler, çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunacak şekilde tasarlanmıştır.

2023-2024 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi doğrultusunda yarıyıl tatili 20 Ocak 2024 Cumartesi günü başlayıp 4 Şubat 2024 Pazar günü sona erecektir.

Yarıyıl tatilinde; çocuklara sunulan öğrenme deneyimlerinin zenginleştirilmesi, aile ile geçirilen zamanın niteliğinin artırılması ve okul ile ev arasındaki devamlılığın desteklenerek çocukların edindiği bilgi, beceri ve tutumların kalıcılığının sağlanmasına yönelik "Yarıyıl Tatili Etkinlik Takvimi" bakanlığımız tarafından hazırlanmıştır. Okul öncesi kademesine yönelik hazırlanan bu takvim, ailelerin yarıyıl tatili boyunca çocuklarıyla birlikte nitelikli vakit geçirebilmeleri için günlük etkinlik önerileri sunmaktadır.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Aralık ayı Aile  Bülteninde Ebeveyn Tutumları konusuna yer verilmiştir.