12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programımız Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cemil AKKAYA ve Şube Müdürümüz Hülya YELOK YAŞA'nın katılımları ile gerçekleşti. Programımızda günün önemi hakkında çocuklarımız bilgilendirildiler. İstiklal Marşımızı Okuma Yarışması sonuçları paylaşıldı ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimize madalya, yarışmayı kazanan öğrencilerimize hediyeleri verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve Şube Müdürümüze katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında İstiklal Marşı Okuma Yarışması düzenlendi. Çocuklarımızdan Marşımızın ilk iki kıtasını akıcı, anlaşılır bir şekilde okunması istendi. Her yaş grubunun kendi içinde yarıştığı bu süreçte yarışmaya katılan tüm çocuklarımıza madalya verildi. Güzel akıcı okuyan sınıf birincilerimize 12 Mart programında ayrıca hediyeleri teslim edildi.

Değerli velimiz Hakan Bey aile katılımı ve dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında  çocuklarımızla buluşarak kültürümüzde özel bir yere sahip olan "ney"i tanıttı ve mini bir konser verdi.Çocukların sevdiği şarkıları birlikte söylediler.

Türkiye Kızılay Derneğinin "Her sıınıftan bir koli iyilik" sloganıyla başlatmış olduğu ihtiyaç sahibi ailelere ramazan gıda kolisi oluşturmaya sınıflarımız olarak bizlerde katıldık. Çocuklarımız evlerinden getirmiş oldukları ürünleri yardım kolisinde buluşturdular. Değerler eğitimi kapsamında yapmış olduğumuz destek ile çocuklarımızın yardımlaşma ve dayanışma duyguları güçlenerek, Ramazan ayının manevi hissiyatını yardım kolisi hazırlayarak öğrenmiş oldular.

Atıktan Sanata sloganıyla başlatılan Sıfır Atık Yarışmalarına başvuran öğrencilerimiz okul komisyonunca değerlendirildi. Değerlendirilen ürünler arasından Alperen Eymen KARAAĞAÇ'ın yapmış olduğu çalışma birinci seçildi. Kocaeli ilinde değerlendirilmesi için öğrencimizin yaptığı çalışma İlçe Milli Eğitim Mdürülüğümüze gönderildi.Öğrencimize sergilediği emeğinden ve ailesine desteğinden ötürü teşekkür ederiz.

Şbt

22.02.2024 tarihinde okulumuz öğrencilerimize Çocuk Dünyası Anaokulu P4C yani Çocuk Felsefesi Öğretmeni Merve GÜNHAN ÇAĞIL tarafından Yazar Nermin TUNÇER ERÇALIŞKAN'ın "Yuva Neydi?" kitabı etkileşimli olarak okunarak  P4C etkinliği düzenlendi. Çocuk Felsefesi Öğretmeni Merve GÜNHAN ÇAĞIL;aile kavramını bize anlatan bu kitabın içerisinde bir salyangozun evinden yola çıkarak, çocuklarımızla yuvayı yuva yapan şey nediri konuştu. Dersin sonunda deniz kabukları ve oyun hamurları ile birlikte öğrencilerimizde kendi salyangozlarını hazırladılar.Sizler de evde aile kavramı yuva kavramı üzerine konuşma gerçekleştirebilirsiniz. Düşünen çocukların ve sorgulayan nesillerin artması ümidiyle bilgi ile kalın.

Çocuk Dünyası Anaokulu ile uygulamalarımız bu hafta itibari ile tamamlandı. Öğretmenimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Şbt

Taş Kuş Çocuk Kitabının değerli yazarı Hülya AYAZ BAŞTÜRK okulumuza gelererk çocuklarımızla buluştu.Çocuklarımızla kısa bir söyleşi yaptı ve kitabını imzaladı.

Şbt

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla  6 Şubat 2024 tarihinde öğretmenlerimiz, okul personelimiz ve çocuklarımızla 1(bir) dakikalık saygı duruşunda bulunduk.

Tecrübe Paylaşımı etkinliğimizde velimiz Mimar Mualla METE'yi okulumuza davet ettik. Çocuklarımızla buluşan Mimar velimiz mesleği hakkında çocuklarla paylaşımda bulundu. Kendisine teşekkür ederiz.

Stajyer öğrencilerimizden Sude ablamız değerli sanatçımız Barış MANÇO'nun kılığına girmesiyle bir sahne oluşturduk. Çocuklarımıza Adam Olacak Çocuk sahnesinde yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanıyarak etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Çocuklarımız kendilerinin tasarladıkları çılgın çorapları giyerek okula geldiler.

Okulumuzda Hacivat Karagöz Gölge oyunu gösterisi sergilendi.

Tutum ve yatırım haftasında ülke ekonomisine katkı için geri dönüşüm ️ kutularının önemi ile ilgili etkinlikler yapıldı. Hangi geri dönüşüm kutusuna ne atılır kutu oyunu oynandı. Her çocuk kendi geri dönüşüm kutusunu hazırladı ve evdeki kağıtları bu kutuda biriktirmek için eve götürdü. Tutumlu olmak ne demektir bununla ilgili eğitici video izlendi.Beyin fırtınası ile scamper çalışması yaptık ve ışık olsaydık nereyi aydınlatırdık diye düşündük cevapları yazdık

Okulumuz Rehber Öğretmeni Kübra ÜSTÜN tarafından öğrencilerimize mahremiyet eğitim verildi. Mahremiyet bilincinin ve bedenlerinin kendilerine ait olduğu bilincinin oluşması hedefine yönelik etkinlik yapıldı.

Öğretmenlerimiz öncelikle derste deprem konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdiler.Çök Kapan Tutun uygulanarak deprem tatbikatı başarı bir şekilde tamamlandı.